BEL ONS VOOR ADVIES: 0485 - 371964
LinkedIn Facebook

Nieuws

Vereniging Eigen Huis wil koeling in nieuwbouw verplichten.

Toegevoegd op: 07 - 08 - 2019
Vereniging Eigen Huis (VEH) wil in nieuwe huizen maatregelen om te koelen verplichten. De vereniging verzoekt minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken deze verplichting op te nemen in het Bouwbesluit. Koelen met een warmtepomp is een goede oplossing!

Woningen worden steeds beter ge├»soleerd. Dat is een voordeel in de winter, maar een nadeel in de zomer omdat de hitte minder goed kan worden afgevoerd. "Het aantal 65-plussers neemt toe. Dat zijn kwetsbare mensen. Daarnaast veranderd het klimaat en krijgen we steeds meer zomerse dagen die vragen om maatregelen. Koelen is een noodzaak", zegt een woordvoerder van VEH. Volgens hem zouden er bijvoorbeeld aanpassingen aan de ramen gedan kunnen worden, waardoor de zon niet direct naar binnen schijnt. 

Koelen met warmtepomp is oplossing
Het installeren van een warmtepomp is voor een voor de hand liggende oplossing voor het koelen van een woonhuis. Naast het verwarmen van een huis is dit een nog onderbelichte functie van de warmtepomp, die vanwege de afgelopen hittegolf de nodige aandacht heeft gekregen. Meer informatie over dit thema? Neem vrijblijvend eens contact met ons op!

Bron: ANP
 

 

Vereniging Eigen Huis wil koeling in nieuwbouw verplichten.