BEL ONS VOOR ADVIES: 0485 - 371964
LinkedIn Facebook

Nieuws

Nieuw klimaatakkoord, wat gaat er veranderen?

Toegevoegd op: 01 - 07 - 2019
Afgelopen vrijdag werd het klimaatakkoord gepresenteerd. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!
Afgelopen vrijdag werd door kabinet Rutte III het nieuwe Klimaatakkoord gepresenteerd. Het pakket aan maatregelen dat gebundeld is in het Klimaatakkoord moet de broeikasgassen in 2030 met 49% terugdringen vergeleken met 1990. Het kabinet zet daarmee een stap richting de klimaatdoelen van Parijs die de opwarming van de aarde moeten tegengaan. Wij hebben de belangrijkste punten op het gebied van wonen op een rijtje gezet.
  • Het kabinet wil dat alle gebouwen in 2050 duurzaam zijn. Woningen en gebouwen worden in de komende dertig jaar CO2-vrij gemaakt. Dat betekent dat de CV-ketel op termijn zal verdwijnen. Nieuwe wijken die worden gebouwd moeten het zonder een aardgasnetwerk doen. In de bestaande wijken blijft het aardgasnetwerk liggen. Dat netwerk wil het kabinet gebruiken voor gas dat duurzaam is. In andere wijken wordt het aardgasnetwerk wel vervangen. De gemeenten krijgen hierin de regie.
  • Om je huis te verduurzamen komt er een warmtefonds waar jaarlijks 50 tot 80 miljoen euro in wordt gestopt. Met behulp van dat fonds kan geld, tegen een lage rente, geleend worden om je huis met bijvoorbeeld betere isolering te verduurzamen. Het fonds loopt tot 2030.
  • De belasting op gas gaat stapsgewijs omhoog, terwijl die op elektriciteit omlaag gaat. Dat moet ervoor zorgen dat mensen een prikkel krijgen om hun huizen beter te isoleren en van het gas af te gaan.
  • De energierekening gaat omlaag. Dit jaar stijgt de energienota nog met ruim 300 euro, maar in 2020 daalt die gemiddeld met 100 euro. Dat komt door de verschuiving van een deel van belasting voor de burger naar de industrie. De energiebelasting stijgt de jaren daarna wel verder.
Het moge duidelijk zijn dat het kabinet hoog inzet wanneer het gaat om duurzaamheid, wij volgen de ontwikkelingen in ieder geval op de voet. Wil jij jouw woning ook verduurzamen en bijdragen aan CO2-vrij wonen? Informeer dan eens vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Bron: https://www.nu.nl/weekend/5957713/dit-zijn-de-belangrijkste-punten-uit-het-klimaatakkoord.html?redirect=1
Nieuw klimaatakkoord, wat gaat er veranderen?